Fujifilm Instax 'Neo Classic': instantcamera met retrosausje

jesse kraal 3447 1
Terwijl Polaroid al enige jaren terug stopte met instantfilm, houdt Fujifilm nog altijd vast aan de analoge 'direct klaarfoto's'. Het design van de Instax-camera's oogden echter wat achterhaald en dus acht Fujifilm de tijd rijp voor een fris retro-design, overduidelijk geïnspireerd op de X100(S) uit eigen huis.

Momenteel heeft Fujifilm twee Instax-camera's in het assortiment: de Instax 200 en de Instax Mini 7S. De eerste maakt gebruik van Instax Wide-film, met het formaat van een standaard fotoafdruk. De Instax Mini gebruikt gelijknamige film, die met het formaat van een bankpasje een stuk kleiner is. De vormgeving van beide camera's is echter behoorlijk achterhaald, de plastic apparaten ogen meer als speelgoed dan als een serieuze camera.

Neo Classic

Met de Instax Mini 90 'Neo Classic' geeft Fujifilm het design van de kleine Instax-camera een behoorlijke update. De vormgeving is overduidelijk gebaseerd op de populaire toestellen uit de X-serie, zoals de X100(S), X20 en X-Pro1. Net als de 7S maakt ook de Neo Classic gebruik van Instax Mini-film.

Fujifilm

Heel veel weten we nog niet over de camera. Niet omdat Fujifilm het toestel graag onder de pet wil houden, vooral omdat we het vooralsnog alleen met een Japanse microsite moeten doen. Het lijkt erop dat de camera qua specificaties vergelijkbaar is met de Instax 200. Nieuw is dat de Neo Classic gebruik maakt van een accu, vooralsnog werkten alle Instax'en op batterijen.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk of de Instax Neo Classic ook naar Nederland komt, naar verwachting zal het toestel in de Verenigde Staten rond de 210 dollar gaan kosten, omgerekend zo'n 160 euro. Daarmee is de nieuwe instantcamera wel een stukje prijziger dan de huidige Mini 7S.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van alexanderwentink

camera is al te koop in nederland staat bij foto Hafo den haag
voor € 149.00