Fujifilm hervat productie in aardbevingsregio

Fujifilm hervat productie in aardbevingsregio

PieterMolenaar 604 0
Fujifilm zegt dat het zijn productie in de door aardbevingen getroffen Kumamoto-regio in Japan weer voorzichtig hervat heeft. Een productiefaciliteit is weer gaan proefdraaien. Ook is het inmiddels begonnen met de levering van voorraden die sinds 19 april goedgekeurd zijn.

Fujifilm zegt in een persbericht dat zijn Kyushu-productiefaciliteit in Kikuyo-cho, Kumamoto al sinds 23 april weer voorzichtig aan het proefdraaien is. Als hierbij geen problemen optreden, dan zal de fabriek op beperkte schaal weer in gebruik genomen worden. Fujifilm Kyushu, een zelfstandige werkmaatschappij van het Fujifilm-concern, verwacht eind mei weer op het productieniveau van voor de aardbeving te kunnen draaien als de testen goed uitpakken. Ook zegt het bedrijf de inspectie van geproduceerde voorraden voort te zetten en heeft het sinds 19 april al de levering hervat van voorraden die goed bevonden werden voor verkoop of verwerking in eindfabrikaten.

Weinig schade

Op 20 april maakte Fujifilm al bekend dat de schade aan zijn fabrieken waarschijnlijk meeviel, maar dat de productie gestaakt was om schade op te nemen en om het personeel geen risico te laten lopen. Toen kon nog niet ingeschat worden wanneer de productie weer opgestart kon worden. Wel gaf het bedrijf aan binnen enkele dagen te gaan proefdraaien. De schade aan infrastructuur als het stroomnet, essentieel voor de productie, was kort daarvoor al hersteld. Het is overigens nog onduidelijk welke producten precies in de Kyushu-fabriek gemaakt worden en wat de aardbevingen voor effect zullen hebben op de levering van camera's.