Fujifilm FinePix S1: Waterbestendige superzoom

jesse kraal 3819 0
Terwijl veel fabrikanten hun best doen de hoeveelheid zoom van hun bridgecamera zo groot mogelijk te maken, speelt Fujifilm een andere troef uit. Hun FinePix S1 is namelijk 'weather proof'. Niet dat dat geheel ten koste gaat van het bereik, want met 50x optische zoom is het allerminst een stakker.

Superzoom's of bridge-camera's zijn vooral geliefd bij vakantiegangers. Met één camera kun je in heel veel situaties uit de voeten dankzij het enorme zoombereik. Maar vakantiegangers zijn er in alle soorten en maten. Je hebt de strandliggers, maar ook de avonturiers. Speciaal voor die categorie komt Fujifilm met de FinePix S1, een superzoom die niet bang is voor een flinke regenbui.

Fujifilm S1

24-1200mm

In de basis deelt de camera veel specificaties met de huidige SL1000. Zo loopt het bereik van 24-1200mm (35mm-equivalent) ofwel 50x optische zoom. Het maximale diafragma begint bij een royale f/2.8, bij 1200mm is de grootst mogelijke opening f/5.6. Zo'n bereik doet vermoeden dat er geen gigantische sensor wordt gebruikt en dat blijkt juist. Met 1/2,3-inch is de 16-megapixel cmos-sensor niet groter dan in standaard compactcamera's.

Hoewel de camera niet ondergedompeld kan worden, moet een flinke regenbui geen probleem zijn. De weather-sealing weerhield Fujifilm er niet van de S1 uit te rusten met een kantelbaar scherm met 920.000 beeldpunten. Een dezelfde aantal punten vind je in de elektronische zoeker. Door de toevoeging van Wifi kun je foto's en filmpjes versturen naar je tablet of smartphone of een van deze apparaten inzetten om je camera op afstand te bedienen.

Prijs en beschikbaarheid

Een euroadviesprijs is nog niet bekend, de Britten mogen de S1 voor 399,99 pond mee naar huis nemen. In de VS bedraagt het prijskaartje 499,95 dollar. Rond maart moet de nieuwe Fujifilm S1 in de winkels liggen.

Fujifilm S1

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse