Fujifilm bevestigt komst X100 in maart

Julian 1398 0
Fujifilm heeft de komst van de FinePix X100 bevestigd. Vanaf maart moet de compacte camera met aps-c-sensor en 23mm f/2 objectief te koop zijn. In Europa gaat de camera duizend euro kosten.

Op de Photokina kondigde Fujifilm afgelopen jaar de ontwikkeling van de X100 aan en werd een prototype getoond. Nu kondigt de fabrikant de camera officieel aan. Vanaf maart zou de high-end-camera in de winkelschappen te vinden moeten zijn.

Autofocus

In het persbericht zijn uitgebreide specificaties opgenomen. Zo blijkt dat de X100 een 49-punts autofocussyteem krijgt als je de elektronische zoeker gebruikt. Maak je gebruik van de optische zoeker, dan heb je de beschikking over 25 focuspunten.

Ook wordt de camera voorzien van een filmsimulatie-optie, waarmee je gemaakte foto's de uitstraling geeft van de klassieke Velvia-, Provia- of Astia-film.

Prijs en beschikbaarheid

Volgens dpreview.com krijgt de Fujifilm Finepix X100 een adviesprijs van 1200 dollar in de Verenigde Staten, in Europa zou de prijs op 1000 euro komen te liggen. Wanneer de camera precies in Nederland verschijnt weet Fujifilm nog niet te vertellen.