Fuji met complete oplossing voor 3D-fotografie

Raymond 672 0
Fuji heeft een comleet 3D-camerasysteem op de markt gebracht. Het FinePix Real 3D-systeem bestaat uit een digitale 3D-camera 'FinePix Real 3D W1', een speciale fotolijst en 3D-afdruksysteem.

De Real 3D W1-camera beschikt over het recent ontwikkelde 'Real 3D Lens Systeem.' Het maakt gebruik van twee Fujinon-lenzen en twee ccd-sensors. De speciale beeldprocessor combineert de data uit beide sensoren tot één driedimensionaal beeld.

De objectieven beschikken over 3x optische zoom. Het LCD-schermpje is geschikt voor het weergeven van 3D-foto's.

Een speciale 8-inch digitale fotolijst is geschikt voor het weergeven van 3D foto's en films. Het LCD-beeldscherm heeft een resolutie van 800x600 pixels.

3D prints

Fujifilm heeft een speciale afdrukdienst in het leven geroepen om de driedimensionale foto's te kunnen printen. Via speciaal fotopapier met lenticulaire materiaal wordt de illusie van drie dimensies opgewekt.

De 3D-camera zal voor de Nederlandse handel rond september 2009 beschikbaar zijn. De bruto adviesprijs is € 549,- voor de camera en € 399,- voor de viewer.


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond