FT-One schiet 4K-raw-video met 900 beelden per seconde

Julian 2116 0
Het Japanse FOR-A heeft de FT-One aangekondigd. De camera beschikt over een Super35mm-cmos-sensor en schiet video in 4K-resolutie in raw-formaat met maar liefst 900 beelden per seconde.

We kennen al hogesnelheidscamera's van Phantom, maar de Phantom 65 blijft in 4K-resolutie steken op 'slechts' 144 bps. De Red Epic schiet in 4K-resolutie maximaal 150 bps.

Met de FT-One is het Japanse FOR-A de concurrentie dus ruimschoots voor. In de camera zit een speciaal ontwikkelde cmos-sensor met globale sluiter in Super 35mm-formaat. Dat is te vergelijken met aps-c-sensoren in dslrs.

FOR-A FT-One

Opslag

De FT-One schiet niet alleen in 4K-resolutie op extreme snelheden, maar doet dat ook nog eens in raw. De enorme hoeveelheid data die dat oplevert wordt opgeslagen op ssd-modules, je kunt er twee stuks in kwijt van elk 2TB.

Je kunt maximaal 141 seconden achterelkaar opnemen in 4K met 60 bps. Op de maximale snelheid van 900 bps kun je in deze resolutie 9,4 seconden opnemen. Vertraag je dat naar 24 of 25 bps, dan houd je echter een clip van bijna zes minuten over.

Het gevaarte weegt 7,5 kilo en beschikt over een PL-vatting voor professionele cinema-objectieven. Volgens NoFilmSchool.com kost de FT-One meer dan 100.000 dollar.

Benieuwd naar de beelden uit dit monsterlijke apparaat? Onderstaande video geeft je een voorproefje.