Fujifilm-fan Fillon

Franse presidentskandidaat stopt interview om Fujifilm X-T2 te testen

Fabienne Keijzer 2514 2
Voormalig premier van Frankrijk en huidige kandidaat voor het presidentschap, François Fillon, werd onlangs geïnterviewd door een journalist die een Fujifilm X-T2 bij zich had. Fillon merkte dat op en onderbrak het interview om de camera te testen.

Franse presidentskandidaat onderbreekt interview om de Fujifilm X-T2 te testen 

De voormalig premier onderbrak de journalist tijdens het interview en zei: “Is dat de Fujifilm X-T2?” De nieuwe X-T2 is een paar maanden geleden uit gekomen, maar is moeilijk verkrijgbaar op sommige plekken. Geheel begrijpelijk dat de voormalig premier de kans schoon zag om de camera te testen. De journalist gaf hem zijn camera en Fillon schoot er enkele foto’s mee.

franse premier leent fujifilm X-T2franse premier leent fujifilm X-T2

Foto's: boven: Eric Dessons, onder: Francois Fillon (via JDD

Strenge regels voor fotografie  

Frankrijk heeft nogal strenge regels op het gebied van fotografie. Zo mag je op sommige openbare plekken niet fotograferen. Dat heeft te maken met privacy en de angst voor terrorisme. Niet lang geleden werd er landelijk gedebatteerd over de online privacy van kinderen. Het zou mogelijk zijn dat kinderen hun ouders kunnen aanklagen voor het posten van foto’s online. Als reactie daarop werd geadviseerd dat ouders geen foto’s meer online moesten zetten van hun kinderen.

Fujifilm fan 

Het is niet de eerste keer dat Fillon een camera heeft geleend van een journalist. Hij deed dit in 2012 al een keer toen hij een Fujifilm X-Pro1 leende van een fotograaf om er een paar foto’s mee te nemen. Misschien kan de voormalige premier niet goed kiezen en wilde hij de camera’s eerst zelf testen. Hij is in ieder geval fan van Fujifilm. 

franse premier leent fujifilm X-T2

Wat zou jij doen? 

Welke camera zou jij wel eens willen testen? Zou je hem dan, net zo brutaal als François Fillon, lenen van een vreemde om hem uit te testen? 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Anoniem

De Nikon D5 en de Canon 1Dx Mark II.

De 1D mark IV heb ik al getest samen met een 85mm 1.2L

afbeelding van Patrick P

Precies dezelfde als François Fillon, ik heb zelf de X-e1, dus een X-T2 zou ik wel in mijn handen willen hebben. Ook fan van Fuji :)