Frans Lanting in het Nederlands Fotomuseum

Frans Lanting in het Nederlands Fotomuseum

Redactie DIGIFO... 5525 0
Deze zomer is in het Nederlands fotomuseum in Rotterdam een grote tentoonstelling te zien van natuurfotograaf Frans Lanting. Deze overzichtstentoonstelling toont de vijf belangrijkste projecten van de Rotterdamse fotograaf.

De tentoonstelling laat zien hoe Lantings werk in ieder project nauw is verbonden met kunst, natuurbeleving, technologische ontwikkelingen, wetenschappelijke inzichten en zijn eigen visie op het menselijk bestaan. De tentoonstelling is opgedeeld in vijf projecten die allemaal van groot belang zijn voor zijn carrière. Zo komen onder andere zijn eerste project over het Kralingse Bos, zijn eerste fotoreportage voor National Geographic over Madagaskar en zijn veelbesproken project 'Oog in oog' aan bod.scientist collecting insects at night, Costa rica © Frans LantingScientist collecting insects at night, Costa rica © Frans Lanting

Frans Lanting

Frans Lanting begon 40 jaar geleden met fotografie en wordt nu gezien als één van de beste natuurfotografen ter wereld. Hij werkt regelmatig voor National Geographic, heeft vele awards gewonnen als 'BBC Wildlife Photographer of the year' en is in 2001 benoemd tot Ridder in de Orde van de Gouden Ark, de hoogste onderscheiding op het gebied van natuurconservering in Nederland. De tentoonstelling genaamd 'Dialogues with Nature' is van 9 juni tot en met 4 september 2016 te bezichtigen. Meer informatie zal binnenkort verschijnen op de website van het Nederlands Fotomuseum.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie