Frans-Duitse fotograaf overleden aan verwondingen (Update)

Redactie 823 0
De Frans-Duitse fotograaf Lucas Mebrouk Dolega die afgelopen vrijdag zwaargewond raakte door een traangasgranaat van de Tunesische politie is overleden. Gedurende het weekend werden er tegenstrijdige berichten verspreidt, maar nu is er geen twijfel meer.

Update:

Lucas Mebrouk Dolega is gisteren aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft zijn familie drie dagen nadat de fotograaf was geraakt door een traangasgranaat bekendgemaakt. Hieronder lees je het oorspronkelijke bericht over zijn eerdere, onjuiste, doodverklaring.

Lucas Mebrouk Dolega

Dit weekend werd in verschillende media bericht dat de 32-jarige Lucas Mebrouk Dolega was bezweken aan zijn verwondingen, maar dat is niet het geval. Vrijdag raakte de EPA-fotograaf gewond aan zijn hoofd door een traangasgranaat die van dichtbij werd afgevuurd door een Tunesische politieagent.

Geweldadige betogingen

Lucas was in de hoofdstad Tunis om voor het Europese fotopersbureau EPA verslag te doen van de gewelddadige betogingen tegen het autocratische regime van president Zine el-Abidine Ben Ali. Bij deze rellen zijn al tientallen doden gevallen, maar Lucas ligt 'slechts' met zware verwoningen in uiterst kritieke toestand in een ziekenhuis in de hoofdstad.

Twijfelachtige eer

Zondagmorgen bevestigde zowel vrienden, familie, EPA als Reporters Without Borders de dood van Lucas, maar zijn daar allemaal op teruggekomen. Reuters bracht als eerste een bericht van de familie naar buiten waarin zij lieten weten dat hij niet overleden was. RWB wist echter al te melden dat Lucas de eerste fotojournalist zou zijn die stierf in het harnas sinds 1985. Daarnaast zou hem de twijfelachtige eer toebedeeld zijn om de eerste buitenlandse journalist te zijn die overlijdt in Tunesië.


Lucas Mebrouk Dolega. Foto © EPA

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie