‘Frankencamera’ kan revolutie teweeg brengen

Redactie 476 0
Wetenschappers van Stanford University hebben een camera ontwikkeld die een revolutie te weeg zou kunnen brengen in de digitale fotografie. De 'frankencamera' is open source, zodat programmeurs software kunnen ontwerpen om de camera nieuwe functies te geven.

Professor Marc Levoy van Stanford is van plan om de ‘Frankencamera’ eerst te produceren als een platform dat tegen minimale kosten beschikbaar is voor collega-onderzoekers op het gebied van ‘computational photography’.

Als deze technologie zou aanslaan zou dat betekenen dat de prestaties van de camera niet langer afhankelijk zijn van de software die de camerafabrikant erop installeert. De onderzoekers hopen dat het in de toekomst mogelijk wordt allerlei programma’s naar je camera te downloaden, net zoals je nu apps op je iPhone kunt installeren. Je kunt hierbij denken aan een applicatie die meerdere belichtingen in de camera combineert, of om de camera te laten communiceren met computers in een netwerk. De mogelijkheden zijn echter eindeloos.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie