Leica Oskar Barnack Award 2012

Frank Hallam Day wint Leica Oskar Barnack Award 2012

Julian 1947 0
De jaarlijkse Oskar Barnack Award is gewonnen door de Amerikaanse fotograaf Frank Hallam Day. Hij wint de prestigieuze prijs met zijn portfolio getiteld 'Alumascapes', het resultaat van een maandlange reis door Florida.

In de winnende serie richt Frank Hallam Day zijn camera op 'recreational vehicles' (RV's) en hun eigenaren. Hij beeld deze vaak ultramoderne woonhuizen op wielen af als opvallend onderdeel van het jungleachtige nachtlandschap in Florida.

Frank Hallam DAy

Alumascapes, de naam van zijn serie, is niet geheel toevallig ook de naam van een merk dat dergelijke RV's maakt. De naam is daarnaast een verwijzing naar de 'aluminium landschappen', die hij als het ware fotografeert.

Prijs

Frank Hallam Day wint een Leica M9-P met objectief ter waarde van 10.000 euro en daarnaast nog eens 5.000 euro aan prijzengeld. Er werd een recordaantal van 2800 inzendingen uit 101 verschillende landen ingestuurd dit jaar.

Frank Hallam Day
Foto's © Frank Hallam Day / Leica Oskar Barnack Award

Video

Het werk van alle winnaars en genomineerden is te bekijken op de Leica Oskar Barnack-website, maar ook in onderstaande video.