Foyer DeLaMar Theater aangekleed met foto's

Redactie 2670 0
De bouw van het DeLaMar Theater aan de Amsterdamse Marnixstraat is bijna rond. Om de foyer een beetje op te fleuren, heeft het echtpaar Joop en Janine van den Ende besloten deze aan te kleden met werk van een aantal van Nederlands beste fotografen.

In de foyer van het DeLaMar Theater komt werk van te hangen van Hans Eijkelboom, Viviane Sassen, Erwin Olaf, Koos Breukel en Cuny Jansen. Zij zijn de Nederlanders die in opdracht van Van den Ende een bepaalde onderwerp hebben gefotografeerd. Daarnaast heeft het echtpaar ook veel foto's aangekocht van verschillende fotografen uit zowel binnen- als buitenland. In onderstaand filmpje legt Janine van den Ende uit hoe en waarom ze voor deze aanpak gekozen heeft.

DeLaMar Theater

Het nieuwe theater aan de Marnixstraat in Amsterdam wordt gebouwd op de plek waar ooit het Nieuwe de la Mar Theater en twee bioscopen stonden. Het theatergebouw kostte het echtpaar Van den Ende uiteindelijk niet de begrote 35, maar 65 miljoen euro. Het geld is afkomstig van de VandenEnde Foundation, een fonds gevoed met particulier geld van Joop en Janine. Het theater wordt 28 november in aanwezigheid van koningin Beatrix geopend.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie