Foutje: Leica gebruikt dslr-foto in reclame voor hun nieuwe SOFORT

Foutje: Leica gebruikt dslr-foto in reclame voor hun nieuwe SOFORT

Jasper van Bladel 1905 0
Op de website van Leica stond korte tijd een foto die impliceert gemaakt te zijn met de nieuwe instant camera van de fabrikant, de SOFORT. In werkelijkheid is hij gemaakt met een dslr van Canon.

Dit soort kleine foutjes zien we wel vaker, toch blijft het grappig. Nu hoeft het niet zo te zijn dat alle foto’s op de website van Leica met een Leica genomen zijn, het bedrijf impliceerde dat wel door bij de foto de tekst te zetten: ‘ Whether on a surf adventure of out at a party, the stylish, compact Leica SOFORT is always by your side’.

De nieuwe instant camera is dus altijd in de buurt, volgens de fabrikant. Behalve in het geval van deze meneer met zonnebril dan. De foto hierboven blijkt namelijk te zijn gemaakt met een dslr van Canon, de EOS 7D.

Nieuwe foto

Leica zag zelf ook in dat dit niet zo’n heel heldere zet is geweest en heeft de foto inmiddels omgewisseld met een andere foto. 

Welke foto’s de fabrikant ook op hun website wenst te gebruiken, we zijn onverminderd benieuwd naar de nieuwe betaalbare camera van Leica.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper