Fotoweek onthult Fotograaf des Vaderlands 2014 op 16 april

Julian 1330 0
Op 16 april maakt stichting Fotoweek de tweede Fotograaf des Vaderlands bekend. De Fotograaf des Vaderlands is een jaar lang ambassadeur van de Nederlandse fotografie. De Fotograaf des Vaderlands maakt voor Fotoweek een fotoserie geïnspireerd door het thema 'Kijk! Mijn Geluk.'

Fotoweek is een landelijke themaweek en vindt plaats van 12 tot en met 21 september 2014. Fotoweek roept op 16 april aanstaande voor de tweede keer een talentvolle Nederlandse fotograaf uit tot Fotograaf des Vaderlands. Deze titel geeft het vak fotografie een gezicht voor een breed publiek. Net als vorig jaar krijgt de fotograaf de opdracht om voor Fotoweek een speciale fotoserie te maken in het thema van Fotoweek. Dit jaar is het thema 'Kijk! Mijn Geluk'. De fotoserie wordt tijdens Fotoweek 2014 tentoongesteld op internationaal fotofestival BredaPhoto.

Vorig jaar april benoemde Fotoweek Ilvy Njiokiktjien tot de eerste Fotograaf des Vaderlands. Zij maakte in het thema 'Kijk! Mijn Familie' een fotoserie over Hollandse verjaardagen. De fotoserie was te zien op fotomanifestatie Noorderlicht en staat sinds augustus om de week op de achterpagina van een landelijk dagblad. Door de vele media-optredens, onder andere in De Wereld Draait Door, is Njiokiktjien een bekend gezicht geworden bij het Nederlandse publiek. Zij sloot het jaar succesvol af met het winnen van de prestigieuze Zilveren Camera.

Ilvy Njiokiktjien
Foto © Ilvy Njiokiktjien - Fotograaf des Vaderlands 2013

Fotoweek 2014 'Kijk! Mijn Geluk'

Na een zeer succesvolle eerste editie vorig jaar vindt Fotoweek dit jaar voor de tweede keer plaats van 12 t/m 21 september 2014. Samen met honderden fotografiepartners (fotografen, fotoclubs, musea, fotowinkels, bibliotheken, boekhandels) wordt een landelijk en divers programma neergezet voor iedereen die van fotografie en fotograferen houdt.

Het thema van Fotoweek 2014 is 'Kijk! Mijn Geluk'. Tien dagen lang staat heel Nederland in het teken van fotografie en valt er van alles te beleven voor iedereen die van foto’s en fotograferen houdt. Fotoweek is een initiatief van Nederlands Fotomuseum en Foam en wordt mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.