Fotowedstrijd voor de rechten van het kind

Julian 591 0
Sony, World Photography Organisation (WPO) en Unicef vragen aandacht voor de rechten van het kind. Jonge fotografen tussen de 12 en 18 worden opgeroepen om een foto te maken die een van de vijf fundamentele rechten van het kind uitbeeldt.

Deze vijf fundamentele rechten bestaan uit: Het recht op leven, educatie, gezondheid, bescherming tegen misbruik en uitbuiting en het recht om gehoord te worden.

Fotografen tussen 12 en 18 jaar kunnen tot vier januari 2010 hun foto’s insturen. Daaruit worden zes winnaars gekozen. Deze mogen aanwezig zijn tijdens de Sony World Photography Awards en het World Photography festival in Cannes. Vervolgens krijgen ze een fotoworkshop in Ethiopië. De reis naar Ethiopië is een initiatief van Unicef en EYE SEE, een project gesteund door Unicef en Sony dat kinderen over de hele wereld de mogelijkheid biedt om vaardigheden in fotografie op te doen.

Alle ingezonden foto's worden opgenomen in een online expositie op de website van de Sony World Photography Awards (SWPA). Daarnaast wordt een aantal foto's geselecteerd voor de fototentoonstelling die na het festival in Cannes overal ter wereld wordt geëxposeerd.

Meer informatie vind je op www.worldphotographyawards.org/unicef.