Fotowedstrijd: Schaduwspel

Fotowedstrijd: Schaduwspel

jesse kraal 9799 14
Fujifilm X-E1 met 18-55mm f/2.8-4 ter waarde van 1399 euro winnen? Dat kan! Via onze gloednieuwe Facebook-app kun je meedoen en je foto met het thema 'schaduwspel' inzenden. Simpel, snel en eenvoudig. Zodat je je volledig kunt concentreren op het maken van de winnende foto.

Update: De uitslag is bekend, bekijk de winnaars hier!

Via Facebook  staan we dagelijks in direct contact met jullie. Wij plaatsen er onder andere links naar nieuwsberichten op de website, kondigen wedstrijden aan en houden je op de hoogte tijdens evenementen en de dagelijkse beslommeringen op de redactie. Jullie geven daar op jullie beurt commentaar op of jullie stellen ons vragen. Toen we deze fotowedstrijd aan het plannen waren, ontbrak het ons even aan inspiratie. Voor het thema vroegen we jullie te hulp via Facebook. Met jullie reacties kwamen we op 'Schaduwspel'.

Facebook only, sorry!

Voor het eerst organiseren we een fotowedstrijd exclusief op Facebook, in een gloednieuwe app. Via onze pagina kun je doorklikken naar een de app waar je je foto rondom met thema schaduwspel kunt inzenden. Dit keer maximaal één foto, dus denk goed na over wat je inzendt! Je hebt tot 28 juli de tijd!

Ongetwijfelt zullen we sommige van onze Facebook-loze lezers telleurstellen, want je kunt echt alleen deelnemen via de sociale netwerksite. Wil je echt niet aan Facebook, dan zul je genoegen moeten nemen met onze andere fotowedstrijden, waarbij je via de website kunt inzenden. En om eerlijk te zijn, die zijn ook niet mis.

Schaduwspel-button

Hoe doe je mee?

Meedoen was nog nooit zo eenvoudig. Ga naar onze Facebookpagina, klik op het app-icoontje en stuur je foto in. Kan niet missen!

Stemmen kan, maar de jury kiest!

Hoewel je via de Facebook-app kunt stemmen op de inzendingen, zal dat niet van invloed zijn op de uitslag van deze fotowedstrijd. De winnaars worden zoals gebruikelijk in onze fotowedstrijden door de jury bepaald. Het is immers niet een wedstrijd 'wie heeft de meeste vrienden'. Toch moedigen we je aan om op je favoriete foto's te stemmen, we zorgen voor een leuke verrassing voor deze 'publiekswinnaar'!

Hoofdprijs: Fujifilm X-E1 kit t.w.v. € 1.399,-

Fujifilm's X-E1 is misschien wel de ideale camera voor documentairefotografie. Compact, weinig intimiderend en een bijzondere X-Trans aps-c-sensor die uitstekende beelden aflevert. Dankzij e indrukwekkende elektronische zoeker met 2,4 miljoen beeldpunten heb je altijd een goed zicht op wat je fotografeert. De gelukkig winnaar ontvangt behalve zo'n fijne body ook een 18-55mm-objectief. Niet zomaar een kitlens, met een maximale lensopening van f/2.8-4 is de Fujinon een flink stuk lichtsterker.

FujiFilm X-E1

beschikbaar gesteld door Fujifilm

Tweede prijs: Go Pro Silver t.w.v. € 349,-

Beleef je spannende avonturen die je graag wil vastleggen? Dan is deze GoPro zeker wat voor jou. De 'Silver' is de middelste camera uit de Hero3-lijn en kan in 1080p met 30 bps, 960p met 48 bps of in 720p met 60 bps filmen. Ook foto's maken behoort tot de mogelijkheden, dat resulteert in beelden met 11-megapixelresolutie en een maximale burstsnelheid van maar liefst 10 bps. Dankzij de wifi-functionaliteit, kun je de GoPro aansturen met je smartphone en direct bekijken wat je filmt.

Beschikbaar gesteld door Nivo Schweitzer

qnap + nivo Schweitzer

Derde prijs: Qnap TS220 t.w.v. € 230,-

Is je harde schijf overvol? Een schijf bijplaatsen is niet altijd een optie. Deze Qnap biedt uitkomst. De NAS biedt ruimte aan twee harde schijven. Deze kun je vervolgens met alle computers op je thuisnetwerk, of via de cloud, benaderen. Ideaal voor opslag en back-ups! Een Gigabit netwerkaansluiting en twee usb 3.0-poorten zorgen voor razendsnelle bestandsoverdracht.

Beschikbaar gesteld door QNAP

Voorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto's blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal één inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro – hierna te noemen DIGIFOTO Pro / DFPro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro / DFPro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro / DFPro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl dan wel op de Facebook-pagina van DIGIFOTO Pro.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem op Facebook worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 28 juli 2013.
afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Pipo de Clown

Meedoen was nog nooit zo eenvoudig. Zal wel aan mij liggen, maar ik zie nergens een app-icoontje.
Dus zo eenvoudig blijkt het dan toch niet te zijn.

afbeelding van Julian

Kijk je op de PC? dan zou je via onze pagina het icoontje moeten zien, zoals aangegeven op het screenshot. Bekijk je de pagina mobiel via android of ios, dan kun je de app vinden op deze link: http://fb.st/m7drh

afbeelding van Otto

Als je de app hebt gevonden is het niet super duidelijk of hij wel geplaatst is. Hij laadde minder dan een halve seconde wat volgens mij te kort is om de foto te uploaden dus ik probeer het nog maar een keer. Mijn excuses als ik hem dubbel plaats.

afbeelding van Gast

Sorry maar zodra ik op de pagina van jullie wedstrijd kom, loopt safari vast.

afbeelding van Roger Otten

Tomb of Jesus in Israël

afbeelding van Anonymous

Wedstrijd voorbij, de foto's zijn nu niet meer te vinden op FB ? En de uitslag ook niet ? Het app-icoontje is nu ook weg.

afbeelding van Julian

De foto's zijn weer te zien - de uitslag volgt zo spoedig mogelijk!

afbeelding van Anonymous

Ik ben zo benieuwd naar de uitslag! Hebben jullie al een idee wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt?

afbeelding van Steve Withouck

Verdorie, net digifotopro gekocht, wil meedoen aan de wedstrijd, blijkt die al voorbij te zijn. Zonde.

afbeelding van Fokko Muller

Heb ik de uitslag gemist of komt ie nog?

afbeelding van Elke de Wit

Ik kan hem op de site nog niet vinden in ieder geval.

afbeelding van Anoniem

Vandaag al 11 September. Ik neem aan dat de uitslag niet meer komt want er werd al een maand geleden hier beloofd dat de uitslag spoedig zou komen.

afbeelding van Anonymous

het duurt inderdaad wel erg lang...

afbeelding van Julian

De uitslag is bekend, je vind 'm hier!