'Fotowedstrijd met een miljoen als hoofdprijs'

Redactie 940 0
Geen fotoboek, nieuwe camera of accessoires, maar een miljoen dollar voor het winnen van een fotowedstrijd. Als het aan Andrew Coppin ligt, baas van PhotoArtGallery.com, dan komt de competitie er liever vandaag dan morgen.

Of er daadwerkelijk een miljoen dollar te verdienen is, valt te bezien. Zowel op de Photos for Philanthropy-website als de bijbehorende Facebookpagina is de beschrijving uiterst vaag. De bedoeling is dat fotografen vijf dollar inleggen om deel te mogen nemen en zo kans te maken op de prijs van een miljoen dollar. Deze wordt echter niet samengesteld uit de inschrijfgelden, want daar gaat het merendeel van naar goede doelen. Hoe de competitie dus precies in zijn werking zal gaan blijft gissen.

Sociale media

Volgens Coppin is dit het eerste initiatief om geld in te zamelen en betrokkenheid te creëren door middel van fotografie. Hij zoekt daarom ook bedrijven die zich met het project in willen laten, die hij al in augustus wil lanceren met behulp van sociale media sites als Facebook en Twitter. Hij roept daarom iedereen op om lid te worden en steun te betuigen, maar het daadwerkelijke doel van de hele operatie is nog vrij onduidelijk.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie