Fotowedstrijd Diabetes 24/7 weer van start

Redactie 1191 0
Na het succes van vorig jaar, daagt Platform Wereld Diabetes Dag vak- en amateur­fotografen opnieuw uit om diabetes in beeld te brengen. Dit jaar valt de wedstrijd in twee categorieën uiteen: het algemene thema en het thema 'jongeren met diabetes'.

In Nederland is diabetes nog steeds een veelvoorkomende ziekte, die het dagelijks leven van ongeveer één miljoen mensen beheerst. Dit aantal groeit jaarlijks met ongeveer 71.000 patiënten. Met de fotowedstrijd Diabetes 24/7 wil Platform Wereld Diabetes Dag aandacht en respect vragen voor mensen met deze ziekte.

Dit jaar bestaat de wedstrijd uit twee categorieën: het algemene thema en het thema jongeren met diabetes, dat gesteund wordt door Mediq. De prijzen worden onderverdeeld in verschil­lende doelgroepen.

Prijzen

Jongeren tot en met 18 jaar kunnen onder meer een iPad of Canon IXUS 310HS  winnen. Amateurs en hobbyisten maken kans op een masterclass van topfotograaf Corbino, een iPad of Canon IXUS 310HS. De  professionals kunnen naast een Canon PIXMA Pro printer of Canon IXUS 130 de gelukkige eigenaar worden van een geldberg van 2.500 euro.

Winaars

Een vakkundige jury onder leiding van fotograaf Corbino maakt op 14 november, tijdens Wereld Diabetes Dag, de winnaars bekend. De winnende foto's zullen vervolgens vanaf november te zien zijn in een expositie.

Inzenden is mogelijk tot en met 14 oktober via de website.

Foto © Johan Bosgraaf: overallwinnaar 2010 professionele fotografen

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie