Fotowedstrijd Diabetes 24/7

Julian 1488 0
De Nederlandse Diabetes Federatie organiseert een fotowedstrijd rond het thema diabetes. Er is een categorie voor professionals met 10.000 euro prijzengeld. Amateurs maken kans op een persoonlijke masterclass van topfotograaf Corbino.

In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen diabetes. Per jaar neemt dit aantal toe met 71.000 nieuwe patiënten. Met de fotowedstrijd Diabetes 24/7 wil de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) de bekendheid, acceptatie en preventie van diabetes in Nederland vergroten.

De wedstrijd kent twee competities, voor amateur- en vakfotografen. Er zijn vijf categorieën: diabetes & lifestyle, diabetes & zorg, diabetes & carrière, diabetes jij & ik en een vrije categorie.

Deelnemers kunnen voor meerdere categorieën inzenden. Rond Wereld Diabetesdag, 14 november, worden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt. Een vijfkoppige jury, waarin onder andere topfotograaf Corbino en nieuwslezeres Sacha de Boer, zitting nemen, zal de foto’s beoordelen. De winnende foto’s zullen worden opgenomen in de landelijke expositie Diabetes 24/7.

Tot en met 15 oktober 2010 kunnen deelnemers hun foto’s uploaden via de website.

Prijzen professionals:

  • Categorie winnaars: 1000 euro
  • Overall winnaar: 5000 euro

Prijzen amateurs:

  • Categorie winnaars: eendaagse professionele workshop fotografie en beeldbewerking + geheel verzorgd weekendje weg.
  • Overall winnaar: persoonlijke masterclass door topfotograaf Corbino