Fotoveiling 'The Living Other' in FOAM

Redactie 620 0
5 juni aanstaande wordt in het Fotografiemuseum Amsterdam (FOAM) het boek

'The Living Other'
Het project is een initiatief van de 94-jarige Nederlands-Hongaarse Ata Kando, die in de jaren ’50 en ’60 baanbrekende reportages maakte over dierenleed. Het boek is samengesteld in samenwerking met Diana Blok en Sascha de Boer.

Het afgelopen anderhalf jaar verzamelden zij bijzondere foto’s van dieren. Zowel van bekende als minder bekende fotografen. Waaronder Koos Breukel, Eva Besnyo, Kors van Bennekom, Charlotte Dumas, Laura Samsom-Rous, Hannes Wallrafen, Eddy Posthuma de Boer en Jan van IJken. Ook foto’s van de samenstellers zelf zijn te vinden in het boek.

De bijeengebrachte foto’s schetsen een beeld van hoe wij –over de hele wereld- m et dieren omgaan. Vertedering en afschuw wisselen elkaar af. Een collectie die aanzet tot nadenken.

Veiling
Op de avond van de presentatie worden vele foto’s die in het boek zijn opgenomen geveild. De opbrengst van de veiling en het boek gaan naar het walvisproject ‘Song of the Whale’ van het IFAW.

Voorafgaande aan de veiling zijn er op 3, 4 en 5 juni kijkdagen in het FOAM. De boekpresentatie en veiling vinden plaats op 5 juni, vanaf 17u30.


Een interview met Sascha de boer lees je in DIGIFOTO Pro 1/2008


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie