Fototentoonstelling voor Varkens in Nood

Redactie 573 0
Sinds vandaag is op het plein voor de Stopera in Amsterdam een fototentoonstelling te zien met manshoge, confronterende foto's van varkens.

Intelligente dieren
De tentoonstelling is bedoeld om te laten zien wat voor vriendelijke en intelligente dieren varkens zijn en hoe we ze misbruiken om maar zo goekdoop mogelijk vlees te kunnen produceren.

De getoonde foto's zijn gemaakt door bekende en onbekende fotografen, geselecteerd in samenwerking met de gereonmmeerde fotograaf Willem Diepraam. Foto's van varkens als productiedier worden afgewisseld met foto's van 'gelukkige' varkens in hun natuurlijke omgeving. Het schrille contrast tussen de leefomstandigheden moet de toeschouwer beter inzicht geven in de harde realiteit.


Foto: Varkens in Nood

Romatisch beeld
Volgens Hans Baaij, directeur Stichting Varkens in Nood hebben veel mensen een romatisch beeld van de boerderij, maar de realiteit is anders en vaak bedroevend. Nederland heeft naar verhouding de grootste vee-industrie ter wereld en is na de VS de grootste exporteur van levende dieren.


De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Van 22 mei tot 12 juni bevinden de foto's zich op het plein voor de Stopera in Amsterdam. Van 1 tot en met 26 augustus zullen ze te zien zijn op het Museumplein.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie