Fotostudio de Jong terug bij de VPRO vanaf 29 januari

hermanboots 2630 0
Fotostudio de Jong, het televisieprogramma over fotografie, komt dit jaar terug. Vanaf 29 januari worden acht nieuwe afleveringen live uitgezonden op NPO2 'over fotografie, fotograferen en fotografen'. Wilfried de Jong zoekt de verhalen achter een foto en brengt de wereld van fotografie in beeld.

De VPRO maakt bekend dat er een nieuwe serie afleveringen komt van Fotostudio de Jong. Vanaf donderdag 29 januari zal de VPRO om 20.25 op NPO2 acht weken lang nieuwe afleveringen uitzenden. Volgens een bericht op Facebook krijgt het programma dit jaar een 'splinternieuw jasje' met meer focus op actualiteit. De uitzendingen worden live uitgezonden vanuit het Machinegebouw in Amsterdam.

fotostudio de jong

De Jong bespreekt met een bekende fotograaf een foto uit zijn of haar oeuvre en Martijn Kleppe, specialist in persfotografie, krijgt een rubriek voor bijzondere foto's uit het nieuws. Het publiek mag ook foto's meenemen met een bijzonder verhaal. Wilfried zal daar een selectie van bespreken in de live show. Wil je het programma bijwonen en een foto meenemen, schrijf je dan in via dit formulier.

In 2014 zijn de eerste tien afleveringen uitgezonden vanuit de Fotostudio de Jong in Rotterdam. Je kunt de afleveringen van vorig jaar terugkijken op de site van de VPRO.

Verschillende mensen uit het vakgebied werden in de schijnwerpers gezet met bijzondere verhalen. Fotografen zoals Ilvy Njiokiktjien, Patricia Steur, An-Sofie Kesteleyn en Rob Hornstra kwamen in beeld, alsook curatoren en directeuren van musea en fotobureaus.