Fotostory: Sjoerd van der Wal

Redactie 1852 0
In de Fotostory vertellen fotografen hoe hun foto tot stand is gekomen. Naast hun oorspronkelijke idee doen zij ook de bewerkingen uit de doeken. Deze week vertelt Sjoerd van der Wal over zijn samensmelting van zonsondergang en voorbijvliegende kraanvogels.

Tegenstrijdige interesses noemt Sjoerd van der Wal het, die zichzelf ziet als een 'enthousiaste fotograaf'. Hij houd zowel van natuurlijk- en landschapsfotografie, maar doet anderzijds ook aan auto(sport)fotografie.

Meestal fotografeert hij in de Ijsseldelta en de afgelopen jaren heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in product- en bedrijfsfotografie.

Beschrijving

'Deze twee foto's heb ik gemaakt in de buurt van Diepholz in Duitsland tijdens een trip om kraanvogels te fotograferen. Deze sierlijke vogels gebruiken de moerassen in de buurt als rustplaats op hun reis van Zweden of Polen naar Frankrijk en Spanje tijdens de trek in het najaar. De dag leek eigenlijk helemaal in het water te vallen door een hardnekkige dichte mist, maar rond een uur of vier 's middags brak opeens de zon door.'

'De eerste foto is midden op de dag gemaakt. Op zich zijn de vliegende kraanvogels een mooi gezicht, maar de grauwe lucht in de achtergrond doet de foto geen goed. De tweede foto heb ik daarom rond een uur of vier gemaakt, toen de zon al aardig laag aan de hemel stond. Door de mist ontstond er een mooie gloed boven de drassige velden waardoor de lucht prachtig oranje kleurde. Hier vlogen ook meerdere kraanvogels over, maar natuurlijk nooit mooi voor de zon.'

De originele zonsondergang:

De originele kraanvogels:

Foto's © Sjoerd van der Wal

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie