Fotostory: Anco Kolstee

Redactie 1586 0
In de Fotostory vertellen fotografen hoe hun foto (serie) tot stand is gekomen. Naast hun oorspronkelijke idee doen zij ook de manier waarop uit de doeken. Deze keer vertelt Anco Kolstee over zijn voorjaarsserie.

Met een model zonder ervaring trok Anco Kolstee er afgelopen zondag op uit. Eerste paasdag vormde een uitgelezen kans voor een fotoserie in de voorjaarsvelden van Hierden bij het Veluwemeer. Siren is het resultaat.

'De titel betekent sirene in het Nederlands; dochter van een zeegod die met haar verschijning, zang en dans schepen liet stranden. De serie bestaat uit zeven foto's, meestal schiet ik die 'pro-forma' en laat hem daarna 'rusten en broeden'. De foto's zijn praktisch onbewerkt, maar omdat ik sommige wat flets vond, heb ik bij enkele de kleuren iets verzadigd om zodoende meer eenheid in de serie te krijgen. Ook heb ik wat vlekjes en hier en daar een klein takje verwijderd.'

Kleur

'Elk individueel beeld en elke serie heeft zijn eigen benadering nodig en ik vind het vooral leuk om te bepalen hoe ik het beeldverhaal kan versterken. Deze serie moet mijn inziens onbewerkt/naturel en in kleur blijven en zal als zwart-wit-serie aan kracht verliezen. Kleur bepaald hier namelijk een groot gedeelte van de sfeer. Sommige foto's van deze serie kunnen wel in zwart-wit, maar dan als individueel beeld'.

Foto's © Anco Kolstee

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie