Foto's voor Vinyl - Experimentele popfotografie

charlottelipic 3096 3
Vanaf 5 april zal een maand lang de fotografiestijl van het tijdschrift Vinyl herleven in De Melkweg Galerie. Het muziekblad, dat van 1981 tot 1988 bestond, bood jonge fotografen een platform om hun experimentele popfotografie te tonen.

Anton Corbijn was het leidende voorbeeld voor veel fotografen die in Vinyl publiceerde, met persoonlijke ontwikkeling en experimenten als prioriteit.

Zeven jaar lang was Wim van Sinderen beeldredacteur van dit maandblad. Van hem kwam dan ook het idee om aan de hand van meer dan zeventig foto's, allemaal ooit in het blad gepubliceerd, de specifieke jaren '80-sfeer van Vinyl terug te halen.


Foto © Vincent Kruijt

Grote namen

Inmiddels kan Vinyl als een springplank worden gezien. Maarten Corbijn, Erwin Olaf, Vincent Kruijt en Roy Tee veroverden allemaal een plekje in het blad en behoren nu tot het lijstje van meest succesvolle fotografen.

Bezoeken

Vanaf 5 april tot en met 6 mei kan je de Vinyl-sfeer opsnuiven in Amsterdam. De Melkweg Galerie is vrij toegankelijk en geopend van woensdag tot en met zondag.


Foto © Vincent Kruijt

afbeelding van Vincent Kruijt

Charlotte,

leuk stukje!
maar ik ben nou ook weer niet zo beroemd dat je mijn naam niet bij de foto's hoeft te zetten..

afbeelding van Julian

Bedankt voor je reactie Vincent, ik heb je naam erbij gezet. Excuses.

We hebben de foto's toegestuurd gekregen via een perscontact. Nog gezocht naar wie ze gemaakt heeft, maar er stond geen naamsvermelding bij. Ook op de website van De Melkweg staat geen naamsvermelding bij de foto's.

afbeelding van Sleaz

Beetje kort - gemist!