Oud Jeruzalem

Foto's van Jeruzalem in 1900-1950

Redactie DIGIFO... 1472 0
Jeruzalem is een bijzondere stad. Het is de bakermat voor het jodendom en het christendom en ook een zeer belangrijke stad voor de islam. In Jeruzalem is nu een tentoonstelling van start gegaan met foto's van de eerste helft van de twintigste eeuw. Hiervan zijn ook een aantal foto's online verschenen.

In de begindagen van de fotografie waren het vooral Europeanen die de stad op de gevoelige plaat zetten. In deze tijd bezochten vooral archeologen, fotografen en strenge christenenJeruzalem om de geschiedenis van de stad te ontdekken en de heilige plaatsen die beschreven werden in het nieuwe testament te bezoeken. Omdat de foto's van het leven in Jerusalem daardoor onderbelicht bleef, is het 'Toren van David Museum' een tentoonstelling begonnen met werk van fotografen die in de stad zijn geboren en getogen.JeruzalemJeruzalemJeruzalemJeruzalemJeruzalem

Leven in Jeruzalem

De tentoonstelling laat zien hoe het leven in deze bijzondere stad eraan toe ging in de eerste vijftig jaar van de vorige eeuw. Tussen de 120 foto's zitten foto's van scholen, rugbywedstrijden en concertbezoekers, die zich niks aan lijken te trekken van het culturele erfgoed waartussen ze zich bevinden.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie