Sony NEX-5R en NEX-6 uitgelekt

Foto's uitgelekt van Sony NEX-6 en NEX-5R

jesse kraal 2352 0
Op een Chinese website zijn de eerste foto's opgedoken van twee nieuwe NEX-camera's, de stikkers op de toestellen verraden dat het gaat om de NEX-5R en NEX-6. Niet onverwacht blijkt de '6' over een elektronische zoeker te beschikken en zien we tevens een wifi-logo op de zijkant.

Het lijkt dat Sony op veilig speelt met de NEX-5R; het toestel lijkt nog steeds sterk op zijn twee voorgangers uit de '5-serie'. Nieuw is het instelwiel schuin achter de ontspanknop. Hoewel de resolutie met 16,1 megapixels gelijk blijft, gaat het volgens Sonyalpharumors.com wel degelijk om een nieuw ontworpen sensor. Hoewel we op de foto's geen wifi-logo kunnen ontwaren, lijkt het vrij waarschijnlijk dat ook dit toestel over deze optie zal beschikken. 

Sony NEX-5R
De Sony NEX-5R lijkt sterk op zijn voorgangers. Nieuw is het instelwiel schuin achter de ontspanknop.

NEX-6 met evf en wifi

Van de NEX-6 weten we dat vrijwel zeker, op de zijkant van het toestel staat het namelijk aangegeven. Ook de elektronische zoeker is op de uitgelekte foto's niet te missen. Het is waarschijnlijk niet de zelfde zoeker als in de NEX-7, maar een exemplaar met een iets minder hoge resolutie. Wij zetten in op het exemplaar met 1,44 miljoen beeldpunten uit de A57.

Sony NEX-6
Sony vult met de NEX-6 het gat tussen -what's in a name- de NEX-5R en de NEX-7.

Ook al eerder aangekondigd was het gebruik van een standaard iso-flitsschoen op toekomstige Sony's. Ook dat gerucht lijkt niet zomaar uit de lucht gevallen want de NEX-6 heeft niet meer het vertrouwde Minolta/Sony-flitscontact. In plaats van de bekende contactpunten rondom het centrale contactpunt in het midden van de flitsschoen, kiest Sony voor een soort stekker aan de voorkant van de schoen. Overigens krijgt de NEX-6 ook een ingebouwde flitser.

Tri-Navi

De Tri-Navi-bediening van de NEX-7 is aangepast voor de NEX-6. Zo is het de eerste compacte systeemcamera van Sony die een programmawiel heeft. Rondom dat grote keuzewiel zit nog een smaller draaiwiel en ook op de achterzijde vind je er één. Zo komt het totaal dus wederom op drie. Verder lijkt de bediening sterk op die van de NEX-7.

Sony-NEX6
Een iso-flitsschoen, aangepaste bediening met een keuzewiel voor de programma's en een elektronische zoeker. De NEX-6 richt zijn pijlen duidelijk op de wat meer gevorderde gebruiker.

Photokina

We verwachten de presentatie van beide toestellen nog vóór de Photokina, waar ze waarschijnlijk 'live' te bewonderen zijn. Uiteraard houden we je op de hoogte.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse