Foto's theatraal gevecht tussen Marvel-actiefiguren

Foto's theatraal gevecht tussen Marvel-actiefiguren

PieterMolenaar 917 0
Wat doe je als je alvast wat wilt experimenteren met licht- en rookeffecten die je tijdens een fotoshoot wilt gaan gebruiken? Inderdaad, dan probeer je het eerst uit in het klein. Zo ook de Indonesische amateurfotograaf Ari Mahardhika, die twee Marvel-actiefiguren afbeeldde in dramatische gevechten.

De inspiratie voor deze fotoshoot met miniatuursuperhelden kwam onder meer van een bevriende verzamelaar van actiefiguren. Die had onder meer actiefiguren van de Hulk en Hulkbuster. "Ik ben een groot fan van deze karakters, en omdat ik een dergelijke fotoshoot met dramatische belichting en rookeffecten nog nooit eerder gedaan heb, leek het mij wel zinvol om eerst met deze actiefiguren te experimenteren. Het is tegen een manier om mijzelf op het gebied van fotografie en creatieviteit uit te dagen", aldus Mahardhika tegenover DIYPhotography.

Werkwijze

Alle beelden zijn gemaakt met het licht van boven en iets achter de actiefiguren om een meer dramatische belichting te krijgen. Een belangrijk aspect voor Mahardhika in relatie tot het licht is de schaduw. "Ik wilde textuur in mijn schaduwen hebben zodat die realistischer in de grond over zouden lopen. Ik verkreeg deze textuur door een bruine papieren zak te verfrommelen en dat papier als achtergrond te gebruiken", aldus Mahardhika. 

© Ari Mahardhika

Het is volgens Mahardhika mogelijk de rookeffecten later in de nabewerking te doen, maar voor deze foto's vond hij het realistischer echte rook te gebruiken tijdens de fotoshoot. In Lightroom is, via een bewerkelijke proces, de eigenlijke compositie samengesteld.

Tips

Mahardhika heeft nog wel wat tips voor het realistisch fotograferen van actiefiguren. Zo koos hij ervoor vanwege hun geringe hoogte de actiefiguren te schieten ter hoogte van hun middel, al geeft hij ook toe dat hij ze ook wel meer van boven schiet, zolang bij de achtergrond rekening gehouden wordt met kijkhoek op de actiefiguur. Ook is het volgens Mahardhika belangrijk om bij deze onderwerpen de scherptediepte wat groter te houden. Tot slot moet de grootte van andere elementen in beeld, bijvoorbeeld een lantaarnpaal of een auto, in relatie staan tot die van de superheld.

© Ari Mahardhika

Op zijn Flickr-profiel zijn nog meer voorbeelden van zijn portfolio te bekijken.