Foto's Pirelli-kalender 2012 gepresenteerd

jesse kraal 9157 5
Al bijna een halve eeuw staat de Pirelli-kalender garant voor goede fotografie en beeldschone modellen. Niet zomaar een garage-kalender, maar een exclusieve uitgave waar alleen de beste fotografen en modellen aan meewerken. De 2012-kalender wordt verzorgd door fotograaf Mario Sorrenti.
Pirelli 2012

Met de 2012-editie keert Pirelli terug naar klassieke kleur- en zwartwit-foto's, na gewaagde uitstapjes naar onder andere Karl Lagerfeld en Terry Richardson in eerdere jaren. Opvallend is de terugkeer van Kate Moss, al in 1994 sierde zij voor de eerste maal de kalender, toen slechts 19 jaar oud.

Kate Moss
Kate Moss siert voor de derde keer een Pirelli-kalender

Mario Sorrenti wordt toegevoegd aan een rij illustere voorgangers, zoals onder meer Richard Avedon (1995 en 1997), Peter Lindbergh (1996 en 2002), Bruce Weber (1998 en 2003) en Annie Leibovitz (2000). Inez van Lamsweerde en Vinoodt Matadin waren de enige Nederlandse fotografen die meewerkten aan de Pirelli-kalender. Zij deden dat in 2002 en zijn daarmee ook het enige (fotografen)koppel dat voor de Italiaanse bandenfabrikant fotografeerden.

Milla Jovovich
Na veertien jaar terug op de roemruchte kalender: Milla Jovovich

Foto's © Mario Sorrentie / Pirelli

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van vicberger

Om eerlijk te zijn, vind ik de foto's een beetje inspiratieloos. En dat maakt 'm voor mij toch wel een beetje een typische garagekalender.

afbeelding van ton kansloos

Schaam-te-loos.

Een band die wrijving veroorzaakt! :)

afbeelding van jb-photography

Een beetje opgeblazen sfeer rond deze kalender, waarschijnlijk omdat het Pirelli is. Andere (naakt)kalenders kunnen zeker in aanmerking komen met deze, maar éénmaal een naam blijft men deze naam behouden en denkt men dat er iets uitzondelijks op de markt gekomen is. Kan mij ook aansluiten met bjorn.

afbeelding van PeMo

Ik kan niet echt enthousiast worden van deze foto's
Ribbetjes tellen, onnatuurlijke houding.
Gewoon niet mooi.

afbeelding van PeMo

Bij Pirelli kunnen ze nog wat leren van de Boels Rental. Een zeer smakelijke en verleidelijke kalender voor 2012. Hier is nog wat te raden.
Mooie modellen in een mooie setting. Ik had de shoot graag zelf gedaan.