Foto's optrommelen uit een doosje

Redactie 1452 0
Gedoe met fotorolletjes, op de fiets naar de fotograaf, een uur of een dag wachten. Dat kan anders.

7 november in de hand?Dit bericht verscheen in winmagazine 5/2003, dat 7 november 2003 in de winkel lag met een test van vijf verschillende fotoprinters afgezet tegen de fotodienst van een grote supermarktketen en een online-afdrukcentrale. U kunt wm5/2003 desgewenst nabestellen.
Niets is zo sexy als foto's zelf afdrukken en de blijdschap ervaren die tot nu toe was voorbehouden aan mensen met een ouderwetse donkere kamer. Voor foto's op papier hoeft u in het digitale tijdperk niet langer de deur uit. U trommelt ze thuis uit een doosje.


Neem bijvoorbeeld Kodak 'printerdocks'. Het zijn handige kastjes, iets groter dan een broodtrommel, waar u uw digitale Kodak-camera op zet en vervolgens foto's mee afdrukt.

Passages


Dat printen gebeurt met een fax-achtige afdrukrol in vier passages: drie keer een kleur en vervolgens een beschermlaag. Dankzij die protectie kunt u de afdrukken direct beetpakken zonder dat u bang bent dat er een vingerafdruk blijvend in de foto staat (zoals bij de inkjetprinters). Vervelend aan de gekozen 'multipass' van de printerdocks: de contouren van objecten op de foto kunnen licht vervagen. De 'printerdocks' drukken namelijk niet bij elke passage op exact dezelfde plek af.

'Papieriseren'


De 'printerdocks' 4000 en 6000 zijn nagenoeg gelijk, maar bij de 6000 kunt u via het LCD-scherm van de fotocamera die u aansluit de afdrukken selecteren. Bij de 4000 is dat alleen de laatstgemaakte foto of alle foto's.


Standaard krijgt u bij het 'printerdock' een afdrukrol voor 10 foto's. In de winkel koopt u vervolgens een nieuwe rol voor 40 afdrukken met evenveel vellen fotopapier voor bijna 20 euro.


De Kodak 'printerdocks' zijn zeker niet de goedkoopste, noch de beste oplossing voor het 'papieriseren' van uw digitale foto's. Toch hebt u met beide apparaten een redelijke afdrukcentrale in eigen huis. Koopt u liever de winfavoriet? Blader dan naar pagina 52 in winmagazine 5/2003.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie