Foto's Olympus OM-D E-M5 II uitgelekt

Julian 1942 0
Er is al veel informatie over de Olympus OM-D E-M5 II naar buiten gekomen. Nu hebben we ook beeld van de camera. Ook is er een nieuw 14-150mm f/4-5.6 II-objectief te zien. Verwacht wordt dat Olympus de nieuwe apparatuur begin februari officieel aankondigt.

De uitgelekte foto's van de Olympus OM-D E-M5 II zijn afkomstig van digicame-info.com. De Japanse website publiceert regelmatig foto's van nieuwe camera's voor de officiële lancering. Naast de camera is er een nieuw 14-150mm f/4-5.6 II-objectief te zien.

Olympus OM-D E-M5 II

Olympus OM-D E-M5 II

Het uiterlijk van de OM-D E-M5 II lijkt veel op zijn voorganger. De grip heeft een iets andere vorm gekregen en aan de achterkant valt op dat het schermpje nu naar de zijkant uit te klappen is. Bij de OM-D E-M5 is het scherm alleen naar boven en onder uit te klappen.

De instelknoppen bovenop de camera zijn iets groter uitgevoerd en er zijn meer functieknoppen aanwezig. Het zoekerhuis, waar de elektronische zoeker in schuilt, lijkt iets kleiner te zijn.

Olympus 14-150mm IISpecificaties

Volgens geruchten krijgt de Olympus OM-D E-M5 II dezelfde 16-megapixelsensor als zijn voorganger, maar kan het toestel ook foto's met een resolutie van 40 megapixels maken. Dat doet de camera door de sensor te verschuiven en meerdere opnames te maken, die vervolgens gecombineerd worden tot één foto.

Ook de filmfunctie wordt verbeterd. Een 4K-filmfunctie wordt niet verwacht, wel krijg je vermoedelijk de mogelijkheid om te filmen in 50, 30, 25 en 24 beelden per seconde. De huidige Olympus OM-D-camera's zijn beperkt tot enkel 30 bps.

Naar verwachting introduceert Olympus de camera en het nieuwe objectief rond de CP + Imaging & Photo Show in Japan, die halverwege februari van start gaat.