Foto's Olympus OM-D E-M10 uitgelekt

Julian 2852 1
Nadat gisteren foto's van drie nieuwe Olympus-objectieven uitlekten, is nu ook de OM-D E-M10 in beeld. De nieuwe compacte systeemcamera gaat een plekje krijgen onder de E-M5 en wordt waarschijnlijk op 29 januari officieel gepresenteerd.

De komst van de Olympus OM-D E-M10 is geen verrassing meer, maar nu zien we de nieuwe camera voor het eerst in beeld. Digicame-info.com heeft plaatjes weten te bemachtigen van zowel de zilveren als zwarte variant. Gisteren toonde diezelfde website al de 25mm f/1.8, 14-42mm Pancake-zoom en 9mm f/8 Body Cap Lens, die waarschijnlijk samen met de camera officieel worden aangekondigd op 29 januari.

Olympus OM-D E-M10

Specificaties Olympus OM-D E-M10

Volgens de geruchten krijgt de Olympus OM-D E-M10 dezelfde 16-megapixelsensor als de OM-D E-M5, dus geen fasedetectiepixels zoals de E-M1 die heeft. Wel zou het nieuwe model de True Pic VII-processor uit het topmodel krijgen.

De behuizing is kleiner en heeft een ingebouwde flitser. De beeldstabilisatie kan beweging over drie assen corrigeren en is daarmee minder geavanceerd dan de andere OM-D-camera's met vijf-assige stabilisatie. De platte 14-42mm Pancake-zoom zal als kitlens geleverd worden.

Goedkoper dan OM-D E-M5

Digicame-info.com weet ook al prijzen te melden. Het zou gaan om 80.000 Japanse Yen voor de body en 95.000 Yen voor de kit met de pancake-zoom. Omgerekend is dat respectievelijk 560 en 670 euro. Daarmee lijkt de OM-D E-M10 een stuk goedkoper dan de E-M5 te worden.

afbeelding van Anonymous

ik ben super benieuwd wat de kwaliteit is van deze camera!