Foto's nieuwe ruimtelanceerinstallatie Rusland

Foto's nieuwe ruimtelanceerinstallatie Rusland

PieterMolenaar 649 0
Op 28 april maakte Rusland voor het eerst gebruik van zijn nieuwe lanceerinstallatie voor ruimtevaartuigen in de ver oostelijk gelegen Amur-regio van het land, met de lancering van een Soyuz 2.1A-raket. Aan het Vostochny Cosmodrome is vijf jaar gewerkt. Bij The Atlantic staan spectaculaire foto's van de ingebruikname.

Om niet langer afhankelijk te zijn van zijn Baikonur Cosmodrone in Kazakhstan, heeft Rusland zo'n 5500 kilometer ten oosten van Moskou nabij het plaatsje Uglegorsk vijf jaar gewerkt aan een nieuwe ruimtelanceerinstallatie, Vostochny Cosmodrome. Op 28 april werd op deze basis de eerste raket afgeschoten. De Soyuz 1.2A-draagraket vervoerde Lomonosov-, Aist-2D- en SamSat-218-satellieten.

The Atlantic heeft een vijftiental foto's online gezet van de lancering van de Soyuz-draagraket, maar ook van de voorbereiding daarvoor, de constructie van de Vostochny Cosmodrone en een eerder bezoek van Vladimir Putin aan het complex. De indrukwekkendste foto's hebben we hier alvast onder gezet. Kijk voor meer beelden op de site van The Atlantic.

© The Atlantic

© The Atlantic

© The Atlantic

© The Atlantic

© The Atlantic

© The Atlantic