Foto's kleine EOS Kiss X7-camera uitgelekt, wat wordt de Europese naam?

Julian 2045 0
Digicame-info heeft foto's gepubliceerd van de kleine Canon EOS-camera die op komst is. Op de foto's zien we de naam EOS Kiss X7. De Kiss-naamgeving wordt gebruikt in Azië, in eerdere geruchten werd de camera aangeduid als EOS-B of EOS 100D.

Dat Canon met een kleine EOS komt, lijkt nu de afbeeldingen zijn uitgelekt zeker. Ook komt er een nieuwe kitlens, de EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM. Het is nog niet helemaal duidelijk welke naam de baby-EOS hier krijgt, maar in Azië zal het toestel door het leven gaan als de EOS Kiss X7.

Canon EOS Baby
De kleine EOS-camera, zoals te zien op digicame-info.com

Naam

De Kiss X-serie bestaat uit camera's die hier als EOS XXXD door het leven gaan. Zo was de Kiss X5 hier de EOS 600D. Bij de EOS 650D werd er echter een i achter de naam geplakt: Kiss X6i.

Vertalen we 'Kiss X7' naar de Europese naamgeving, dan zou je kunnen denken dat het nieuwe model de EOS 700D gaat heten. Dat lijkt echter vreemd, gezien het om een klein model gaat, dat waarschijnlijk lager gepositioneerd gaat worden.

rare namen
Kijken we naar een overzicht van alle EOS-modellen, dan wordt duidelijk dat de naamgeving in Azië en de VS (de Rebel-serie) niet altijd even logisch is. Het is dus nog afwachten welke naam de X7 hier krijgt, wij gokken op EOS 100D.

Specificaties

Wat specificaties betreft hoef je ook geen bijzonderheden te verwachten. Het lijkt erop dat Canon bestaande componenten heeft weggewerkt in een compactere behuizing. De productinformatie lekte eerder al uit via een webwinkel. Om een idee te krijgen van het formaat van de EOS Kiss X7 hebben we de behuizing bovenop de EOS 650D gelegd.

Canon EOS baby

Vermoedelijk kondigt Canon de kleine EOS nog deze week aan, op 21 maart.