Foto's jonge Rolling Stones bij Eduard Planting Gallery in Amsterdam

Foto's jonge Rolling Stones bij Eduard Planting Gallery in Amsterdam

Jasper van Bladel 1560 0
Fotografenduo Terry O’Neill en Gered Mankowitz staat bekend om hun nostalgische foto’s van de beginjaren van de rockband ‘The Rolling Stones’. De tentoonstelling is ter ere van hun nieuwe boek 'Breaking Stones 1963–1965 : A Band on the Brink of Superstardom'. Tussen 14 mei en 9 juli kun je de expositie, in de Amsterdamse Eduard Planting Gallery, bezoeken.

Bij Eduard Planting Gallery in Amsterdam is vanaf 14 mei een expositie te zien met foto's van de Rolling Stones. De aanleiding voor de expositie is de lancering van het boek 'Breaking Stones 1963–1965 : A Band on the Brink of Superstardom' door de Britse fotografen Terry O’Neill en Gered Mankowitz.

Nooit vertoonde foto's

Zowel Terry als Gered volgden de band op jonge leeftijd met hun camera’s. In het boek zijn de memorabele momenten van beide fotografen gebundeld. Daarnaast zijn unieke, nooit eerder vertoonde, foto’s en contactsheets opgenomen in het boek. Bovendien komen ook Mick Jagger, Keith Richards en Bill Wyman aan het woord.

Bezoeken

De fototentoonstelling is wekelijks van woensdag tot zaterdag tussen 12:00 en 18:00 uur geopend. Kijk hier voor meer informatie over de expositie en de galerie waar de werken tentoongesteld worden.

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper