Foto's gevisualiseerd: een jaar lang en wereldwijd

charlottelipic 1948 0
Dat er over de hele wereld ontelbaar veel foto's worden gemaakt wisten wel al. Dit ook echt zien op de wereldkaart is een ander verhaal. Een verhaal dat Triposo heeft weten te visualiseren met 'A year of photos'.

Via geüploade foto's op het internet hebben ze een overzicht kunnen maken van de hoeveelheid foto's die door het hele jaar heen wereldwijd gemaakt werden. Waar veel fotoactiviteit is, licht het gebied op. Aan de hand van deze dynamische wereldkaart kun je heel wat informatie aflezen.

Zo komen belangrijke feestdagen duidelijk naar voren. Tijdens het orthodoxe kerstfeest op 6 en 7 januari licht Rusland en omgeving op. Nog heel veel andere feestdagen zijn te herkennen met de fotokaart, zoals dag van de arbeid op 1 mei, het nieuwjaar in Iran op 21 maart en ga zo maar door. Waar veel foto's worden gemaakt licht de kaart met duizenden stipjes op.

Een mysterie is de algehele oplichting op 30 november. Triposo heeft dit nog niet kunnen verklaren, maar vermoedt dat het ligt aan de standaard datuminstelling van een grote camerafabrikant.