Foto's delen via Google's webalbum

Redactie 1309 0
Talloze fotoprintservices op internet laten je een gratis webalbum voor je foto's maken (bijvoorbeeld Extrafilm.nl), zodat je vrienden makkelijk door je nieuwste foto's kunnen browsen. Een nieuwe webalbumdienst komt van Google. Je moet er wel wat voor doen, maar dan heb je ook wat.

Het gloednieuwe 'Google Picasa Webalbum' is te vergelijken met het populaire Flickr.com. Deze gratis fotodienst combineert een fotoalbum met een blogfunctie (dagboek). Ook bij de fotoservice van Google kunnen bezoekers commentaar leveren bij de beelden. Een echte 'fotoblog' kun je het echter nog niet noemen.

Testalbum
Zie mijn publieke testalbum op picasaweb.google.com/Peter.Kulche
Maar dit kan veranderen. Google Picasa Webalbum verkeert nog in zijn proeffase. Dat is ook de reden dat niet iedereen zich zomaar kan inschrijven; je hebt in de eerste plaats een Google Gmail-account nodig. Als je nog geen Gmail hebt, moet je mij even een uitnodiging vragen (peter.kulche(at)gmail.com). Schrijf je met je Gmail-gegevens in op picasaweb.google.com/home waarna deze fotodienst je binnen enkele dagen uitnodigt op je online fotoalbum in te loggen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie