Foto's Canon EOS 700D uitgelekt, wat is er nieuw?

Julian 2953 0
Naast foto's van Canon's nieuwe kleine EOS-camera, zijn er ook plaatjes opgedoken van de opvolger van de 650D. De Canon EOS 700D lijkt een verrassende camera te worden, maar niet zozeer in positief opzicht.

Het is nog niet zeker, maar de foto's en specificaties die van de Canon EOS X7i (ofwel de EOS 700D in Europa) zijn uitgelekt zijn op zijn minst verrassend te noemen. Waarom? Het toestel lijkt identiek te zijn aan zijn voorganger, de EOS 650D.

Het is nog even afwachten of de specificaties daadwerkelijk kloppen, maar mocht dit het geval zijn, dan zijn vernieuwingen in de 700D ver te zoeken. Volgens de specificaties die op digicame-info.com zijn gepubliceerd, trekt Canon wederom de bekende 18-megapixelsensor uit de kast, samen met het 9-punts autofocussysteem.

Canon EOS 700D

In de specificaties lezen we niets over wifi en gps (functies die de EOS 6D kreeg), maar we kunnen ons haast niet voorstellen dat Canon de EOS 700D alleen een nieuw naamplaatje geeft en exact dezelfde specificaties als zijn voorganger. Er zal toch wel iets nieuw zijn aan deze camera? Mogelijk krijgt de 700D dus deze slimme toevoegingen, net als de instap-fullframe-camera van Canon. In ieder geval is er een nieuwe kitlens: de 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM.

Mochten de geruchten waar zijn, dan steken de specificaties van Canon's nieuwe 'high-end-instapmodel' schril af met die van de concurrentie. Nikon voorzag de D5200 van een gloednieuwe (en zeer goede) 24-megapixelsensor en een 39-punts autofocussysteem.

Vermoedelijk kondigt Canon de 'nieuwe' 700D tegelijkertijd aan met de kleine EOS-camera (mogelijk de 100D), die over vergelijkbare specificaties beschikt volgens de geruchten.