Fotoproject voor nachtbrakers

Redactie 497 0
'Het mooiste moment van de dag is om vier uur 's nachts', moet Karen Strunks gedacht hebben. Zij organiseert 17 oktober de vijfde editie van het 4am Project, waarvoor ze fotograferen vraagt hun lokale landschap op dat tijdstip vast te leggen.

Fotografen uit meer dan veertig landen nemen deel aan het wereldwijde 4am Project. De Britse Karen Strunks wil met het project een moment van de dag vastleggen dat slechts weinige zien. Met behulp van Flickr, waar de foto's met de '4amproject'-tag geüpload moeten worden, maakt zij het tijdstip voor iedereen die normaliter slaapt toegankelijk. Daarnaast wil ze door het gebruik van sociale media solidariteit kweken en mensen motiveren om naar de wereld rondom hun te kijken.

Donker

Volgens Karen zijn sommige van 's werelds beste foto's in het donker gemaakt, terwijl het aan de meeste mensen voorbijgaat. Juist om vier uur 's nachts zien straten, winkelcentra en parkeerplaatsen er heel anders uit. Zelf zal zij aanwezig zijn bij een speciaal evenement op Times Square, New York, om te kijken wat vier uur 's nachts betekent voor een stad die nooit slaapt.

Foto © Anita Harris

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie