Fotoprijs Gouden Grijns op Marktplaats

jesse kraal 4375 0
Vorig jaar maakten we kennis met de verfrissende fotoprijs de Gouden Grijns, in het leven geroepen door fotografen Merlijn Doomernik en Roger Cremers om de humor in fotografie te stimuleren. Op diezelfde fotoprijs kun je momenteel een bod uitbrengen op marktplaats. Wie durft?

In eerste instantie dachten we dat het om een grap ging, maar een telefoontje naar mede-oprichter en initiatiefnemer Merlijn Doomernik leert dat de advertentie op Marktplaats wel degelijk serieus is. Ze hebben de Gouden Grijns in het leven geroepen om humor in de professionele fotografie te bevorderen, maar het jaarlijks organiseren kost veel tijd. De oprichters zijn daarom op zoek naar een partij die de prijs (en de organisatie) wil overnemen. 'Marktplaats leek ons daarbij een waardige plek om de prijs te koop aan te bieden.'

Gouden Grijns

Dit jaar weer een Gouden Grijns

1 februari opent de inzendtermijn voor de Gouden Grijns 2012. Het is dan ook de bedoeling dat de prijs dit jaar gewoon weer uitgereikt gaat worden. Er zijn volgens Doomernik in ieder geval serieuze gegadigden, waarbij hij verwijst naar het 'vijandig bod' van fotoprijs 'Zilveren Kiek' voor de beste 'hebbediekiek'. Vorig jaar won Hans Palmboom, met zijn grappige foto van drie kamelen. Ook de andere inzendingen kunnen zeker een glimlach op het gezicht toveren.

Hans Palboom
Winnaar Gouden Grijns 2011. Foto © Hans Palmboom

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse