Fotomuseum Antwerpen viert 50-jarig bestaan

Fotomuseum Antwerpen viert 50-jarig bestaan

Mark Moed 1328 0
In het weekend van 20 tot 22 november viert FOMU, het Fotomuseum in Antwerpen, haar 50-jarig bestaan. Er zijn verschillende exposities, activiteiten en manifestaties zoals workshops, rondleidingen, demonstraties en activiteiten voor het gezin.

Het Fotomuseum in Antwerpen (FOMU) viert haar 50-jarig bestaan met een driedaags programma. Er is van alles te doen, zowel voor volwassenen als kinderen.

Vrijdagavond: opening en exposities

Op vrijdag 20 november wordt het feestweekend om 20:00 geopend met de nieuwe expositie Photography Inc. Van luxeproduct tot massamedium. De expositie vertelt het verhaal van de fotografie en de fotografische industrie vanaf de beginjaren tot nu. Er is extra aandacht voor de rol van het Antwerpse bedrijf Agfa-Gevaert. Er zijn gelijktijdig ook exposities van Jan Hoek en August Sander. Op de openingsavond is de toegang gratis.

Zaterdag: Workshops

Zaterdag 21 november is gevuld met workshops, rondleidingen bij de exposities en lezingen. Je kunt ook demonstraties bijwonen waar getoond wordt hoe men vroeger via ambachtelijke fotografische procedés foto's afdrukte.

Zondag: gezin

Op zondag richt het museum zich vooral op de jonge bezoekers. Terwijl de ouders een rondleiding langs de fotoexposities krijgen, zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen. Bezoekers kunnen poseren in de fotostudio en een nostalgisch portret mee naar huis nemen. 

Informatie en aanmelden

Het FOMU is gevestigd aan Waalsekaai 47 in Antwerpen. Aanmelden voor de feestelijke activiteiten kan via de Facebook van FOMU.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark