Fotomarathon Groningen op 16 oktober

Julian 652 0
Op zaterdag 16 oktober vindt in Groningen de Fotomarathon plaats. Van 9 tot 19 uur krijg je als deelnemer diverse foto-opdrachten te verwerken. Meedoen kost 15 euro, studenten krijgen 5 euro korting.

Tijdens de tien uur durende wedstrijd krijg je per sms opdrachten toegestuurd, die je ter plaatse uit mag voeren. De beperkte tijd die voor elke opdracht beschikbaar is moet de wedstrijd extra spannend maken. Foto’s moeten na afloop (ter plaatse) direct geupload worden naar een speciale groep op Flickr.

Prijzen

Een vakkundige jury van de Fotoacademie kiest de winnende foto’s. Deze zullen tijdens de World Press Photo-tentoonstelling in Groningen geëxposeerd worden. Ook zijn er andere prijzen te winnen, waaronder een cadeaubon van fotospeciaalzaak Sipkes. Bovendien krijgt de winnaar van de Marathon een plaatsje in een internationale Photomeeting in Groningen, waar dertig talentvolle fotografen een Masterclass volgen bij drie professionele persfotografen.

Meedoen

De Groningse Fotomarathon wordt georganiseerd door Stichting Clear in samenwerking met de Fotoacademie Groningen. Inschrijven kan op de website, meedoen kost 15 euro. Studenten betalen 10 euro.