Fotomanifestatie Noorderlicht in problemen

steven 453 0
De internationale fotomanifestatie Noorderlicht in Leeuwarden heeft gebrek aan ruimte. Dit komt omdat een van de hoofdlocaties weg dreigt te vallen, vanwege het ontbreken van nooduitgangbordjes op een bouwtekening.

Een van de hoofdlocaties voor Noorderlicht is de Blokhuispoort. Dit is een alternatieve ruimte  voor het Fries Museum, dat gedeeltelijk is gesloten. Daarom moet uitgeweken worden naar een andere plek.

Deze nieuwe locatie is echter afgewezen vanwege het ontbreken van groene nooduitgang­bordjes op de ingeleverde bouwtekening. Daarmee voldoet de locatie niet aan de normen voor brandveiligheid meldt de gemeente Leeuwarden.

De verlichte uitgangsbordjes zijn volgens beheerder Hotze Bouma van Carex op de locatie wel aanwezig, ze ontbreken alleen op de bouwtekening. Bouma heeft 3 mei een nieuwe tekening ingeleverd, waarop de bordjes wel staan aangegeven.

De organisatie overweegt uit Leeuwarden te vertrekken of zelfs complete aflasting van de manifestatie, is te lezen in de Leeuwarder Courant. Bouma hoopt dat het festival, dat gepland staat voor september en oktober alsnog door kan gaan.

afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven