Fotomanifestatie Noorderlicht 2010 gestart

Julian 994 0
Zondag 5 september is in het Fries Museum Noorderlicht 2010 van start gegaan. De Internationale Fotomanifestatie duurt nog tot 31 oktober en stelt ‘land’ in zowel stedelijk als rurale vorm centraal.

Sinds het begin van de 21ste eeuw woont meer dan de helft van de wereldbevolking in steden. Wat zijn de gevolgen van deze verschuiving voor het platteland? Is het mogelijk om, tegen alle economische logica in, het rurale leven een herwaardering te geven? De expositie ‘Country Life in the Urban Age’ in het Fries Museum moet antwoord geven op deze vragen. Tegelijkertijd zijn er in het satellietprogramma diverse andere exposities in de stad te bezichtigen.

Warzone

In de blokhuispoort in Leeuwarden is Warzone te zien. Deze expositie staat aan de hand van werk van topfotografen als Ad van Denderen, Martin Specht, Paul Seawright, Peter van Agtmael en Antonin Kratochvil, stil bij de ervaring van soldaten die in de recente geschiedenis werden uitgezonden naar conflictgebieden.

Tot en met 31 oktober

Het fotofestival duurt nog tot en met 31 oktober 2010. Informatie over de diverse exposities is te vinden op de website van de organisatie.

Foto © Jackie Nickerson, Chipo, farm worker, Zimbabwe, 1997