Fotojournalist fotografeert straatleven in 194 hoofdsteden

Julian 1278 0
Fotojournalist Jeroen Swolfs bezoekt in vijf jaar alle landen van de wereld om in de 194 hoofdsteden het straatleven vast te leggen. Met zijn fotoproject Streets of the World wil hij in beeld brengen waar de mensheid staat aan het begin van de 21ste eeuw.

Swolfs vindt dat het hoog tijd is voor een project waarin de wereld wordt gezien als één wereld met één mensheid. ‘Voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk om alle landen ter wereld te bezoeken op een vrije, transparante en snelle manier. Het kan, dus wil ik het graag doen. Ik wil uitzoeken hoe de wereld er in onze tijd uitziet. Hoe ver zijn we gekomen, hoezeer zijn we hetzelfde en hoezeer verschillen we. Ik wil de mensen uit mijn tijd ontmoeten,’ aldus Jeroen Swolfs.

Na het maken van een pilot in ondermeer Rwanda, Kenia en Egypte is Swolfs op 17 juli 2009 vertrokken naar Azië en Oceanië. Hij legt daar de komende 15 maanden het straatleven vast. Ondanks enkele tegenslagen, waaronder een acute blindedarmontsteking in Caïro, problemen met Hezbollah in Libanon en een tyfoon in Taiwan, verloopt Streets of the World succesvol.

Vanaf medio september maakt Jeroen straatportretten in Noord-Korea, Myanmar, Irak en Afghanistan. Op www.streetsoftheworld.nl is vanaf vandaag te volgen hoe het Swolfs de komende vijf jaar vergaat in de hoofdstraten van Azië, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Europa.