Fotojournalist Dirk-Jan Visser gewond geraakt in Belgrado

Redactie 1231 0
De Nederlandse

De schade: “Drie ribben gekneusd of gebroken, dat is nog niet zeker, ze houden me hier een nacht ter observatie”, laat Dirk-Jan Visser weten aan nrc.next vanuit een ziekenhuis in Belgrado.

Demonstranten verzamelden zich donderdagavond rond de Amerikaanse ambassade en keerden zich tegen de aanwezige Westerlingen. Volgens Visser is hij er zelf nog goed vanaf gekomen, “Andere gewonden lagen volledig buiten bewustzijn op de brancards.”

Geluk
Dirk-Jan Visser bevond zich midden tussen de relschoppers, toen één van hen zich tot hem richtte: “Wat doe je, klootzak? Weg met die camera!”. Visser probeerde te sussen maar voor hij weg kon lopen lagen er tien man bovenop hem en kreeg hij flink wat trappen te incasseren voor een aantal oudere mannen hem te hulp kwamen, “dat is mijn geluk geweest,” zegt Dirk-Jan Visser in NRC.Next. Zijn camera’s en lenzen liggen op straat, volledig in brokstukken.

Over Dirk-Jan Visser
De 29-jarige Dirk-Jan Visser werd afgelopen januari uitgeroepen tot fotojournalist van het jaar 2007. De jury had veel respect voor het lef van de fotograaf, die Zimbabwe bezocht: “Wordt je in Zimbabwe op journalistieke activiteiten betrapt dan mag je de Lieve Heer danken wanneer je alleen maar over de grens gezet wordt.”

Meer informatie:
www.dirkjanvisser.com

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie