Fotografische jaaroverzichten 2008

Julian 920 0
2008, het jaar van Obama, Olympische Spelen en financiële malaise loopt op zijn einde. Reden voor veel kranten- en nieuwssites om het afgelopen jaar in beelden samen te vatten.

The Boston Globe toont het jaar 2008 in 120 grote foto’s verdeeld over drie series op haar Big Picture-website. Met de beelden word een flinke portie van de gebeurtenissen in de afgelopen 12 maanden weergeven.


Foto: Alex Brandon / AP Photo - Barack Obama zwaait naar het publiek bij een toespraak op de Mary Washington Universiteit in Fredericksburg, 27 september 2008.

Big Picture - 2008 in Photographs deel 1
Big Picture - 2008 in Photographs deel 2
Big Picture - 2008 in Photographs deel 3

TIME
In de 48 beelden tellende ‘pictures of the year 2008’ selectie van TIME zijn voornamelijk mensen te zien. Zoals onderstaande Tibetaanse boeddhistische monnik, die in Nepal door de politie gearresteerd wordt tijdens een demonstratie buiten het Chinese consulaat in Kathmandu.


Foto: Brian Sokol / Getty

Telegraph
De Telegraph pakt uit met  veel beelden in verschillende categorieën. Van huisdieren en celebs tot gewelddadige conflicten en bizarre/schokkende gebeurtenissen.

REUTERS
Bij persagentschap Reuters kun je terecht voor een slideshow van 138 foto’s. Ook hier veel foto’s van de Amerikaanse verkiezingen, waaronder de hilarische momentopname van John McCain.


Foto: Jim Bourg / REUTERS