Fotografieworkshops voor 50 euro bij Fotogram en Fotoschool

Redactie 1037 0
Wegens succes verlengen Fotogram uit Amsterdam en Fotoschool Groningen en Rotterdam hun jubileumworkshops. Fotoliefhebbers kunnen zich inschrijven voor korte intensieve workshops van twee avonden.

Jubileumworkshops
De workshops vinden plaats in april en mei 2008. Deelnemers kunnen kiezen uit avondfotografie, portret in de studio, creatief flitsen, landschapsfotografie en/of een portfoliobespreking. Elke afzonderlijke workshop van twee avonden kost 50 euro.
 
Avondfotografie
In de workshop avondfotografie leer je om te gaan met moeilijke lichtomstandigheden en wordt de grens tussen wat wel en niet mogelijk is met ‘available light’ afgetast.

Portret in de studio
De workshop portret in de studio ga je werken met verschillende lichtsoorten, met softboxen en fresnel-spots. Ook de omgang met het model is aandachtspunt. En dat alles in een professionele studio, met professionele apparatuur.

Landschapsfotografie
Landschap/locatiefotografie lijkt de makkelijkste vorm van fotografie, maar schijn bedriegt. Hoe zorg je voor boeiende beelden, hoe krijg je een serie met foto's die elkaar onderling versterken? Na een korte instructie van de docent ga je met een opdracht op pad.

Creatief flitsen
In de workshop creatief flitsen leer je de juiste verhouding tussen flitslicht en het aanwezige licht te gebruiken. Wat is de perfecte invulflits? Welke mogelijkheden heeft je flitser in combinatie met het aanwezige licht. 
 
Portfoliobespreking
De portfoliobespreking bestaat uit het bespreken van de meegebrachte portfolio’s van de deelnemers, waarna alle deelnemers een individuele opdracht krijgen. Deze speciale opdrachten worden op de 2e bijeenkomst besproken. De portfoliobespreking is uitsluitend bestemd voor de startende professionele fotograaf, studenten in de tweede helft van hun fotografieopleiding en de zeer vergevorderde liefhebber-fotograaf.
 Op de websites www.fotoschool.nl en www.fotogram.nl vind je alle informatie over deze workshops, zoals exacte startdata en een inschrijvingsformulier.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie