Fotografiestudenten gaan op promotietoer

Redactie 970 0
Fotografiestudenten zijn actief in de promotie van hun werk. Zowel in België als Nederland doen de fotografen in opleiding er alles aan om het publiek kennis te laten maken met hun leerproces en het resultaat daarvan.

Studenten van de Sint-Lukas Academie te Brussel gebruiken de maand maart om hun werk aan het grote publiek te tonen. Ze trekken naar station Antwerpen-Centraal om daar de aandacht te trekken met hun foto's. In de stationshal sluiten ze de fotomaand af met 'Photo Finish', de jaarlijks terugkerende tentoonstelling van de derdejaars bachelorstudenten. Hiervoor werken de studenten in de stationshal deze maand aan een camera obscura waar je doorheen kunt lopen

Foto © Valentina Leone

Masterstudenten

Terwijl de bachelorstudenten naar Antwerpen vertrekken, gaan de masterstudenten van dezelfde opleiding naar Recyclart. Daar presenteren ze negen weken lang hun werk en wordt er elke week een nieuwe tentoonstelling geopend.

Magazine

Niet alleen de Belgische academie zoekt de publiciteit op, ook vier masterstudenten fotografie van de kunstacademie AKV St. Joost in Breda zitten vol ideeën. Deze week lanceerden zij namelijk het magazine ‘Pickle’ waarin zij de aanloop naar hun eindexamen uit de doeken doen. Zo krijgt het publiek de komende maanden inzicht in de onderzoeken en keuzes die de studenten maken. Immers, niet alleen het resultaat, maar ook het proces is belangrijk.


Foto © Pickle Magazine

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie