Fotografiestudenten exposeren op Storing

Redactie 729 0
De tweede week van januari staat het Hoop Creatief Warenhuis op de Grote Markt in Den Haag in het teken van Storing. Dan exposeren enkele tientallen derdejaars studenten fotografie aan de KABK in diezelfde stad hun werk.

De tentoonstelling wordt vrijdag 7 januari geopend door de directeur van Liefhertje en de Grote Witte Reus: Robert Jan Verhagen. Deze zal vervolgens een week langs, van 7 tot 14 januari 2011, hangen in het Hoop Creatief Warenhuis op de Grote Markt in Den Haag. Storing slaat op het bindende thema van de expositie: werk en arbeid in tijden van crisis. Iedere student toont zijn of haar visie, wat zal resulteren in een combinatie tussen mode-, reclame-, documentaire- en reportageseries.

Fotografie

“Fotografie is overal”, schrijft de organisatie op haar website. “Iedereen krijgt met beeld te maken; reclame in de media, posters in de stad, folders in je brievenbus, foto's op internet en in de krant. We worden overspoeld door beeld. Bewust of onbewust sla je deze beelden op, waardoor fotografie een invloedrijk medium is. Misschien zelfs nog sterker dan tekst; een beeld kun je in een oogopslag opslaan en weer later vanuit je geheugen omhoog halen. Beeld kan een snelle impact hebben en een sterk gevoel achter laten.”

“Wij studeren voor het beroep van fotograaf, maar als dit werkveld/beroep zo toegankelijk is voor iedereen, hebben wij dan nog iets extra's te bieden? Wat is de positie van de professionele fotograaf in deze maatschappij en wat houdt deze in?”, vragen de studenten zich af.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie